به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهدای آباده، حجت الاسلام والمسلمین موسوی خراسانی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه آباده در گفت و گو با دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: سرودهای بچه های آباده روحیه رزمندگان اسلام را تقویت می کرد و در پادگان ها این سرودها از بلندگوها پخش می شد. مادران رزمندگان، برایشان نان و ماست فرستاده بودند. اما رزمندگان دنبال نوار سرود بچه های آباده بودند.
گفت و گوی تفصیلی امام جمعه آباده و سایت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را بخوانید:
اشاره: در تحقیقی که در مورد گروه سرود امور تربیتی آباده داشتیم به یک عالم وارسته و ساده زیست رسیدیم. حجت السلام و المسلمین موسوی. از سال 64 تا کنون امام جمعه آباده است. چهره ای آرام و متواضع دارد و با خوش رویی پذیرای ما بود. مردم به شدت او را دوست دارند و چند باری که می خواسته از آباده مهاجرت کند مردم آباده به خاطر علاقه شدیدی که به ایشان دارند از این کار جلوگیری کرده اند. حضورش در آباده منشا خدمات بی شماری بوده. از تاسیس حوزه علمیه و ساخت حسینیه تا همکاری در احداث بیمارستان. ایشان در تمامی این سال ها پشتوانه معنوی گروه سرود آباده بوده است. خاطرات زیر حاصل بخشی از دو جلسه گفت و گو با ایشان است.
لطفا خودتان رو معرفی کنید؟
بنده سید حسن موسوی خراسانی هستم.
از چه زمانی وارد عرصه طلبگی شدید؟
بعد از اتمام دوره تحصیلی ام ، در شانزده سالگی در شهرستان سرایان که آن وقت بخشی از جنوب خراسان بود تحصیل علوم دینی را آغاز کردم. سپس به فردوس آمدم. یک سالی در فردوس بودم. بعد هم به مدرسه علمیه کاشمر رفتم و بعد از آن هم درحوزه علمیه مشهد مشغول به تحصیل علوم دینی شدم. بعد از مدتی به قم آمدم. اما به دلیل ازدحام جمعیت طلاب محترم در قم و کمبود جا به حوزه علمیه شهرستان نزدیک قم، کاشان رفتم. کل دوره سطح را در محضر آیتالله یثربی و اساتید دیگر گذراندم. سپس به قم آمدم و در درس خارج آیتالله العظمی مکارم شیرازی، آیتالله ستوده، آیتالله محقق و آقایان دیگر حضور داشتم.
در دوران طلبگی چه فعالیت های فرهنگی و انقلابی انجام می دادید؟
سال 1347 در فردوس زلزلهای آمد که همه شهر را ویران کرد.کمپ امداد روحانیت در محل حادثه تشکیل شد. مقام معظم رهبری به عنوان نماینده علمای مشهد حضور داشتند و به امور رسیدگی می کردند. کامیون کامیون نان و آذوقه و وسائل مورد نیاز را میآوردند. همه اینها در این کمپ پیاده میشد و از آنجا توزیع می شد. ماها هم پادو بودیم. سالهای اول طلبگی مان بود. اما فعالیت های انقلابی ام در کاشان هم ادامه داشت . در مسجد زینبیه کاشان امام جماعت بودم و با انقلابیون در ارتباط بودم. در روز هفده شهریور سال 1357 در اوج انقلاب به قم آمدم. انقلاب نعمت بزرگی بود که کام همه را شیرین کرد و کام ما را هم.
چه شد که به آباده آمدید؟
بعد از شش سال اقامت در قم به من پیشنهاد دادند برای امامت جمعه به بعضی از شهرهای ایران بروم. رفتم اما بعضی جاها را نپذیرفتیم. به دلیل ادامه تحصیل یا به بهانه های دیگر. تا اینکه در سال 64 جمعی از انقلابیون و متدینین محترم شهر آباده به قم آمدند و از من دعوت کردند که به آباده بیایم و امام جمعه این شهر شوم . من را یکی از دوستانم به ایشان معرفی کرده بود. خلاصه با من صحبت کردند و من هم پذیرفتم و به آباده آمدم و تا کنون هم امام جمعه این شهر هستم.
در آن سال ها آباده از لحاظ فرهنگی چه شرایطی داشت و شما چه اقداماتی انجام دادید؟
آباده تا همین سال های اخیر یکی از مراکز مهم فرق ضاله بهائیه ، صوفیه و شیخیه بوده است و البته انجمن حجتیه هم در این شهر بسیار فعال بوده است. این شهر شیعه نشین در تمامی این سال ها حیات خلوت فرق ضاله بوده است. برای مبارزه با این فرق باید کاری صورت می گرفت. روزی که به آباده آمدم اصلاً حوزه علمیه نداشت. به این معنا که در این شهر مرکزی برای نشر و گسترش فرهنگ ناب شیعه وجود نداشت. اما حالا الحمدالله به برکت خون شهدا سهتا حوزه علمیه با قریب 340 طلبه برادر و خواهر در شهر آباده وجود دارد که از مهمترین مراکز فرهنگی و تبلیغی شهر محسوب می شود. الآن بیش از نود مبلغ برای نماز و تبلیغ به شهرهای اطراف آباده میروند. علاوه بر این، 65 مسجد داریم که نماز جماعت و امام جماعت دارد و همهشان هم فعال هستند.
در این سال ها ارتباطتان با مردم چگونه بوده است؟
در آباده دفتر امام جمعه مرکز مراجعات مردم است. روزی با مرحوم آقای موحد(مدیر دفتر امام جمعه و یکی از انقلابیون و عرفای خوش نام آباده) در دفتر نشسته بودیم. یک بنده خدایی با عجله آمد. کفشهایش را در آورده و نیاورده گفت: لوله آب کوچه شهید شاکر خراب شده. بعد هم بلافاصله کفشش را پایش کرد و رفت. ما هم زنگ زدیم به اداره آب و پیگیری کردیم تا این مشکل برطرف شود. بعد از این ماجرا آقای موحد گفت: وقتی مردم این جوری جواب میشنوند و مشکلاتشان به این صورت زودتر حل می شود، چرا به اداره آب زنگ بزنند. خب به دفتر ما میآیند دیگر. الآن هم همین طور است. طرف مریض دارد، از اداره گله دارد، با دادگاه کار دارد، استخاره میخواهد، میخواهد در گوش فرزندش اذان و اقامه بخواند، میخواهد عقد بکند، با این که من جایی نمیروم، همین دفتر، محل همه ی این مراجعات است.
خاطره ای در مورد گروه سرود آباده بیان می فرمایید؟
در یکی از سال ها به همراه بازاریها و مسئولین شهر با 24 کامیون پر از مواد غذایی و امکانات اولیه به جبهههای جنوب و غرب اعزام شدیم. هر جا که می رسیدیم، رزمندگان از گروه ما نان محلی و ماست نخواستند تنها چیزی که می خواستند نوار بود، بله نوار گروه سرود آباده. بیش از بیست کارتن نوار گروه سرود با خودمان برده بودیم و تمام شد. سرودهای بچه های آباده روحیه رزمندگان اسلام را تقویت می کرد و در پادگان ها این سرودها از بلندگوها پخش می شد. مادران رزمندگان، برایشان نان و ماست فرستاده بودند. اما رزمندگان دنبال نوار سرود بچه های آباده بودند.
ارتباط تان با گروه های سرودی که در آباده شکل گرفته چگونه بوده است؟
ارتباط خوبی داشته و دارم. حتی پسر خودم آقا مصطفی عضو گروه سرود آباده بود و در محضر امام و مقام معظم رهبری هم اجرا کرده است. من سعی می کنم بر فعالیت گروه های سرود آباده در حد امکان نظارت کنم پیشنهادهای موثر به آن ها بدهم. حتی در مورد گروه های سرود به مسئولین هم پیشنهاد می دهم به عنوان مثال عیدهای نوروز مثل همه ی شهرهای دیگر، در آباده یک بروشوری چاپ می کردند و با شکلات و نقشه بین مسافران نوروزی که به آباده می آمدند و یا به شیراز می رفتند این برگه را توزیع می کردند. در این بروشور آثار باستانی آباده را معرفی می کردند که مثلاً آباده چی دارد. در سال 90 من جلوی این کار را گرفتم و گفتم این روش برای مردم تکراری است و ارزش فرهنگی خود را از دست داده است. بالاخره شهر یک چیز دیگری هم دارد. مسئولین ستاد استقبال از مسافرین نوروزی گفتند چه کنیم. گفتم این شهر از سال 60 تا کنون که سی سال می گذرد گروه سرود دارد. همه ماشین ها هم ضبط صوت دارند بنابراین سی دی سرود بچه های آباده را تکثیر کنید و به مسافرین نوروزی هدیه دهید. به هر حال این سرودها میراث فرهنگی آباده می باشند و تمامی مردم ایران از این سرودها خاطره دارند از سرود مادر برام قصه بگو تا سرود رضا رضا. آن سال این کار صورت گرفت و مردم استقبال خوبی از این برنامه داشتند .
گفتگو: محمد مهدی رحیمی
منبع: https://ganj.info/dialog/3149